Het gebouw

De Remonstrantse gemeente droeg in 2004 haar kerk over aan de Stichting Oude Groninger Kerken. Omdat de kerk zo mooi is, was het jammer dat die zo weinig meer werd gebruikt. De nieuwe ‘huisbaas’ combineerde het hoognodige onderhoud met een ingrijpende verbouwing (onder leiding van de Japanse architect Moriko Kira). Zo werd de Remonstrantse kerk een prachtige ’nieuwe’ kerk én een multifunctioneel gebouw. Groningen heeft er een aantal erg mooie zalen bij. En de kerkelijke gemeente kerkt er op zondagochtend nog steeds.
Het gebouw is dagelijks  - behalve dus op zondagochtend -  beschikbaar tussen 9.00 en 22.00 uur. 

Verhuur

Verhuur Tarief  
Huwelijken en uitvaarten Op aanvraag Boek nu
Totale kerk, dagdeel € 635,25 Boek nu
Totale kerk, dagdeel (cultureel) € 423,50 Boek nu
Kleinere ruimte, dagdeel € 98,- tot € 140,- Boek nu

Consumpties kosten € 1,50.- tot € 2,50 per stuk.

Bijzondere Locaties Groningen

Een ontmoetingsplek is de Remonstrantse kerk altijd al geweest. Na de restauratie is het gebouw daarvoor nog beter geschikt. Congressen, lezingen, presentaties, concerten, exposities: alle activiteiten die passen bij het karakter van de locatie zijn welkom.

Het verhuren van de kerk is in handen gegeven van Bijzondere Locaties Groningen (BLG). Deze organisatie heeft een ruime ervaring in het begeleiden van activiteiten en adviseert u graag over de mogelijkheden. Op de website van Bijzondere Locaties Groningen vindt u er alle informatie over.